Primátor Prešova P. Hagyari hodnotil 100 dní v primátorskom kresle

16.04.2007 Prešov

Prešov 16. apríla (TASR) - Realizáciu viacerých rozbehnutých zámerov v centre Šariša vyzdvihol dnes primátor Prešova Pavel Hagyari, ktorý zasadol do primátorského kresla pred sto dňami.
Podľa primátora sa reálne výsledky jeho pôsobenia môžu prejaviť v druhom až treťom volebnom roku. Vyzdvihol rokovania s viacerými investormi, ktorí sa na pôde Prešova etablujú a tvrdia, že do Prešova sa vracia ekonomický optimizmus. "Som presvedčený, že tomu tak je. Pokiaľ pozriem na svoj volebný program, dospejeme k záveru, že veci sa hýbu správnym smerom, " uviedol pre TASR Hagyari. Dodal, že ľudia chápu, že sa nedajú robiť okamžite.
"Som sklamaný z toho, v akom stave sa nachádza Prešov, pretože ekonomická situácia tu nie je dobrá, nie sú pripravené veľké projekty, ktoré by Prešovu mohli pomôcť. Na druhej strane som výrazný optimista, pretože som tu našiel kopu schopných ľudí, ktorí sú ochotní zapojiť sa do budovania Prešova, " konštatoval Hagyari.
V meste sa za jeho pôsobenia začala technická príprava výstavby diaľnic - veľkého obchvatu Prešova, ktorý projektovali na roky 2014 až 2015. Podľa predbežného harmonogramu sa obchvat ukončí do roku 2010. Primátor ďalej spomenul rekonštrukcie viacerých ciest v centre aj v okrajových častiach mesta, výstavbu okružných križovatiek, plánovanú výstavbu asi tisíc bytov v rôznych prešovských lokalitách, príchod amerického investora, čím sa zvýši zamestnanosť v 92-tisícovom meste a pod. "K prvému júnu chceme otvoriť v meste detský park, v letných mesiacoch rekreačnú zónu pri Toryse a podobne, " doplnil primátor. Poukázal tiež na prípravu projektov súvisiacich s využitím geotermálnej energie v neďalekých Slánskych vrchoch, na výstavbu letiska a pod.
 

Vyberte región